Alles over de Lissabon City Card

Alles over de Lissabon City Card

Lissabon

De Lissabon City Card, de officiële stadspas van Lissabon, is de perfecte manier om de prachtige hoofdstad van Portugal te ontdekken. Met de city card kan je gratis of met korting toegang krijgen tot bekende bezienswaardigheden, musea, restaurants, winkels en nog veel meer. Hier lees je alles wat je wil weten over deze handige stadspas.

Waar koop je de Lissabon City Card

Je kunt de Lissabon City Card gemakkelijk vooraf online kopen, hiermee ontvang je een voucher waarmee je de kaart kan ophalen bij één van de Ask Me toerisme kantoren. De stadspas heeft één variant met als enige verschil de tijdsduur waarvoor je de kaart wil.

Praça do Comércio by night

Waar kan je de kaart ophalen

Als je de Lissabon City Card online gekocht hebt, ontvang je via de mail of je account een voucher die je inwisselt bij een van de Ask Me toerisme kantoren in Lissabon. Het beste kan je de kaart bij één van de volgende locaties ophalen:

  • Het Ask Me kantoor in de aankomsthal op de luchthaven van Lissabon, open van 7:00 tot 22:00 uur.
  • Het Ask Me kantoor van Lisboa Welcome Center op het Praça do Comércio, open van 10:00 tot 19:00 uur

Bij het ophalen van de kaart ontvang je ook een handige gids met informatie over de inbegrepen attracties en kortingen. Vergeet niet om je voucher en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Als je de kaart in het centrum van de stad ophaalt dan raden wij aan om gelijk bij opening van het kantoor te gaan. De stadskaarten zijn erg populair en er kan snel een rij ontstaan.

Let op: In Lissabon zijn veel bezienswaardigheden op maandag gesloten. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van je bezoek aan deze prachtige stad. Een dagtrip met de trein naar Sintra of Cascais biedt vaak de perfecte oplossing.

Praça do Comércio Lissabon

De voordelen van de Lissabon City Card

De Lissabon City Card is verkrijgbaar voor een duur van 24, 48 of 72 uur. Met de kaart krijg je verschillende voordelen die wij hieronder kort voor je opsommen. Bekijk hier de hele lijst van inbegrepen bezienswaardigheden, voordelen en kortingen.

  • Je kan gratis en onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Lissabon, inclusief metro, bus, tram en Sint Justa lift. Daar bovenop kan je gratis gebruik maken van de trein richting Sintra en Cascais en ook nog eens de veerboot over de Taag.
  • Gratis toegang tot meer dan 39 musea en attracties, zoals de Torre de Belém, het Mosteiro dos Jerónimos en de Santa Justa Elevator.
  • Je krijgt korting op rondleidingen, winkels, restaurants, cafés en discotheken.
  • Je ontvangt een handige reisgids met nuttige informatie over de stad.

Padrão dos Descobrimentos

Wat kost de Lissabon City Card

Met de Lissabon City Card krijg je gratis entree bij veel bezienswaardigheden en toegang tot bussen, metro’s, trams en treinen. Dit is perfect als je van plan bent om veel in en om Lissabon te zien en te doen. Kinderen van 3 jaar en jonger hebben geen ticket nodig voor de bezienswaardigheden.

De Lissabon City Card voor volwassen kost (2023):
24 uur geldig: 22 euro
48 uur geldig: 37 euro
72 uur geldig: 46 euro

De Lissabon City Card voor kinderen tussen 4 en 15 jaar kost (2023):
24 uur geldig: 15 euro
48 uur geldig: 21 euro
72 uur geldig: 26 euro

Tip: Als je op Lissabon vliegt dan raden wij je aan om de kaart direct bij aankomst op het vliegveld te activeren. Je kunt deze meteen gebruiken op weg naar je hotel.

Lissabon City

Waarom de Lissabon City Card

Wij hebben de kaart zelf gebruikt en kunnen je vertellen dat de Lissabon City Card je veel geld zal besparen. Stel je bezoekt (2023) in een middag de Belém Tower (€6), het Jerónimos Monastery (€10), het Nationaal Museum van Coaches (€8) en je gebruikt het openbaar vervoer (€6). Dan heb je op dit moment al €30 uitgegeven. Dit ligt ver boven de €22 voor een Lissabon City Card van 24 uur en dan is de dag nog niet eens om. Kortom, de stadspas geeft je een uitstekende waarde!

Welke voorwaarden zijn er

Bij het inleveren van je voucher bij één van de Ask Me kantoren krijg je er een fysieke kaart voor terug. De city card activeert zichzelf automatisch wanneer je deze voor de eerste keer gebruikt. Vanaf dat moment is de kaart geldig voor de gekozen duur van 24, 48 of 72 uur. Op de achterkant van de kaart kan je de tijd en datum van het eerste gebruik schrijven. Zo vergeet je nooit hoe lang je er nog gebruik van kan maken.

Let op: Door het scannen van City Card wordt bijgehouden welke bezienswaardigheid je hebt bezocht. Het is helaas niet mogelijk om er voor een tweede keer (gratis of met korting) naar binnen te gaan. Houdt hier rekening mee en haal het meeste uit je bezoek.

Lissabon City

Het gebruik van de Lissabon City Card biedt gemak en kostenbesparing. Dit is een handig hulpmiddel om je reis te plannen en het meeste uit je verblijf in deze prachtige stad in Portugal te halen. Ga je ook naar Porto en wil je daar gebruik maken van de handige Porto City Card? Alles wat je wil weten hebben wij in dit artikel voor je samengevat.

Lees hier al onze artikelen over Portugal

Onze laatste artikelen

Spiksplinternieuw van ons scherm naar die van jou