Alles over de Porto City Card

Alles over de Porto City Card

Ponte de Dom Luís

De Porto City Card, de officiële stadspas van Porto, is de perfecte manier om deze prachtige stad te ontdekken. Met de city card kan je gratis of met korting toegang krijgen tot bezienswaardigheden, musea, restaurants, winkels en nog veel meer in Porto. Hier lees je alles wat je wil weten over deze kaart.

Waar koop je de Porto City Card

Je kunt de kaart gemakkelijk vooraf online kopen, hiermee ontvang je een voucher waarmee je de Porto City Card kan ophalen bij één van de toerisme kantoren. De Porto City Card heeft twee varianten, de Porto Card Walker en de Porto Card met vervoer, met als enige verschil of je toegang tot het bus- en metronetwerk erbij wil.

Cais da ribiera

Waar kan je de kaart ophalen

De Porto City Card kan je op de volgende plaatsen en tijden ophalen:

  • Het kantoor naast de Sé Kathedraal, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur.
  • Aan de Avenida dos Aliados, het kantoor ligt vlakbij het stadhuis, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur.
  • Het toerisme kantoor in de openbare aankomsthal (verdieping 0) op de luchthaven, dagelijks van 08.00 uur tot 18.30 uur.

Bij het ophalen van de kaart ontvang je ook een handige gids met informatie over de inbegrepen attracties en kortingen. Vergeet niet om je voucher en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Tip: Als je de kaart in de stad zelf ophaalt, ga dan gelijk bij opening van het gekozen kantoor. De kaarten zijn populair en er kan snel een rij ontstaan.

Cityhall Porto

De voordelen van de Porto City Card

De Porto City Card is verkrijgbaar voor een duur van 24, 48, 72 of 92 uur. Met de kaart krijg je verschillende voordelen, afhankelijk of je de optie kiest met gratis toegang tot het bus- en metronetwerk. Hieronder staat een korte opsomming, bekijk hier de hele lijst van bezienswaardigheden en kortingen in Porto.

  • *Gratis en onbeperkt gebruik van het bus- en metronetwerk in Porto.
  • *Gratis en onbeperkt gebruik van de treinen op de routes naar Paredes, Lousado, Vila das Aves en Paramos.
  • Gratis toegang tot 6 musea, zoals het Museu Romântico, het Museu do Papel-Moeda en het Museu Do Vinho Do Porto.
  • Korting op de toegang bij veel attracties en tours, zoals de Palácio da Bolsa en de Catedral Terreiro da Sé.
  • Korting in deelnemende restaurants, cafés, winkels en parkeerplaatsen.
  • Je krijgt een handige gids met informatie over de inbegrepen attracties en kortingen.

*Deze zijn alleen inbegrepen bij de Porto Card met vervoer.

Tram

Wat kost de Porto City Card

De prijs hangt af van de geldigheidsduur die je kiest en of je ook toegang tot het bus- en metronetwerk wilt. De Porto Card Walker is een stuk goedkoper, maar dan betaal je apart voor de metro, bus of trein. Ideaal als je van plan bent om hier weinig gebruik van te maken. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar in het oude centrum. Met een centraal gelegen hotel kan je veel te voet bezoeken. Verblijf je of ga je buiten het oude centrum? Dan raden wij aan om de Porto Card met vervoer te nemen.

De Porto Card Walker kost (2023):
24 uur geldig: 6 euro
48 uur geldig: 10 euro
72 uur geldig: 13 euro
96 uur geldig: 15 euro

De Porto Card met vervoer kost (2023):
24 uur geldig: 13 euro
48 uur geldig: 20 euro
72 uur geldig: 25 euro
96 uur geldig: 33 euro

Tip: Als je de Porto Card met vervoer overweegt en je komt aan op het vliegveld dan raden we je aan om deze direct in de aankomsthal op te halen. Je kan de kaart dan meteen gebruiken op weg naar je hotel.

Waarom de Porto City Card

Omdat het met slim gebruik een goede deal is! Naast de gratis bezienswaardigheden krijg je ook nog eens korting bij veel restaurants, cafés, winkels en parkeerplaatsen. Vooral de Porto Card Walker heb je er met het gebruik van een paar kortingen zo uit. Zo krijg je onder andere 50% korting bij Casa Da Música, Museu Militar Do Porto en Teatro Nacional São João. Ook handig; zet bijvoorbeeld je auto in één van de Saba parkeergarages en je korting kan oplopen tot wel 48%. Afhankelijk van hoe je Porto bezoekt, zal je met beide city cards zeker geld besparen.

Porto Azulejos

Welke voorwaarden zijn er

Bij het inleveren van je voucher bij één van de toerisme kantoren krijg je er een fysieke Porto Card voor terug. Heb je de Porto Card met vervoer gekozen? Dan krijg je er een vervoerskaart bij waar je mee in- en uitcheckt. Beide kaarten activeren zichzelf automatisch wanneer je ze voor de eerste keer gebruikt. Zowel de Porto Card als de vervoerskaart zijn geldig voor 24, 48, 72 of 92 uur, afhankelijk van de gekozen optie. Op de achterkant van de kaarten kan je de tijd en datum van het eerste gebruik schrijven. Zo vergeet je nooit hoe lang je er nog gebruik van kan maken.

Let op: Door het scannen van Porto City Card wordt bijgehouden welke bezienswaardigheid je hebt bezocht. Het is helaas niet mogelijk om er voor een tweede keer (gratis of met korting) naar binnen te gaan. Houdt hier rekening mee en haal het meeste uit je bezoek.

Het gebruik van de Porto City Card biedt gemak en kostenbesparing. Het is een handig hulpmiddel om je reis te plannen en het meeste uit je verblijf in deze prachtige stad in Portugal te halen.

Lees hier al onze artikelen over Portugal

Onze laatste artikelen

Spiksplinternieuw van ons scherm naar die van jou