Een auto huren in Jordanië: Alles wat je moet weten

Een auto huren in Jordanië: Alles wat je moet weten

weg in jordanieOf je nu een taxi, bus, of een auto kiest, er zijn verschillende opties om door Jordanië te reizen. Wij vinden het huren van een eigen auto de meest handige manier om het land te verkennen. Jordanië is hier zeer geschikt voor en verreweg de meeste mensen kiezen deze manier van rondreizen. Onderweg zie je de mooiste landschappen, lokale dorpjes en kom je kamelen en andere dieren langs de weg tegen. In elk land zijn weer andere regels in het verkeer. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het huren van een auto in Jordanië? Hieronder lees je alles over het huren van je auto en het rijden in dit prachtige land.

Een auto huren in Jordanië

Verreweg de beste manier om Jordanië te verkennen is door het huren van een auto. Jordanië is heel geschikt om per auto te bereizen. Kies voor een betrouwbaar verhuurbedrijf zoals Sunny Cars. Met de all-in formule die zij bieden ben je in één keer klaar en heb je verder geen zorgen. Een auto huren in Jordanië kost ongeveer €45 per dag, inclusief volledige verzekering. De prijzen zijn uiteraard sterk afhankelijk van het type auto dat je boekt en het aantal dagen dat je deze huurt.

Er is een minimum en maximumleeftijd om een auto te huren in Jordanië

Afhankelijk van het verhuurbedrijf wordt er een minimumleeftijd van 21 jaar aangehouden. Er zijn uitzonderingen dat je al vanaf 18 jaar een auto mag huren. Let wel op dat er vaak tot een leeftijd van 25 jaar een extra toeslag voor jonge bestuurders geldt. Er kan ook een maximumleeftijd gehanteerd worden van 65 of 75 jaar. Bij het boeken van de auto staat alle informatie die je nodig hebt bij de voorwaarden.

Amman Al Abdali

Neem je creditcard mee

Bijna alle verhuurbedrijven vereisen dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder bij je hebt. Op de creditcard wordt een bedrag gereserveerd voor de borg. Het is belangrijk om voldoende saldo vrij te hebben. Zonder de creditcard of als je onvoldoende ruimte op de creditcard hebt krijg je auto niet mee. De hoogte van de borg kan verschillen per verhuurder. Een auto huren zonder creditcard is wel mogelijk. Je kan bij Sunny Cars de filter “geen waarborg” selecteren. Je krijgt dan alle huurauto’s te zien die zonder creditcard geboekt kunnen worden. Na het boeken ontvang je een link om je te registreren, wat je minimaal 48 uur voor het ophalen van de huurauto moet doen. Sunny Cars staat dan garant voor je borg.

Heb je een internationaal rijbewijs nodig

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Jordanië, ook bij het huren van een auto. Omdat verhuurbedrijven soms toch om een internationaal rijbewijs (IRB) vragen, raden wij aan om deze voor de zekerheid mee te nemen. Het IRB kan je in een ANWB winkel ophalen, neem wel een pasfoto mee.

Laat je geen extra verzekering aanpraten

Met de all-in formule van Sunny Cars ben je compleet verzekerd. Dit gaat zelfs zo ver dat in het geval van schade ook je eigen risico wordt vergoed. Sommige lokale verhuurbedrijven zullen proberen om je extra verzekeringen aan te bieden. Ga hier niet op in, het is echt niet nodig.

Voor al onze reisadviezen raden wij, voor zover mogelijk, altijd aan om een auto te boeken via Sunny Cars. Het is een zeer betrouwbaar bedrijf en onze ervaringen zijn dan ook erg positief! Zeker met avontuurlijke reizen, waar de wegen niet altijd even goed zijn, is er een kans op schade en problemen onderweg. Bij Sunny Cars is een volledige verzekering altijd inbegrepen in de prijs, kun je gratis je boeking wijzigen en zijn alle voorwaarden duidelijk vermeld. Ook bieden zij een 24/7 Nederlandstalig noodnummer waar je hulp krijgt bij pech, een ongeluk of iets anders. Er zijn geen verborgen kosten en als er iets misgaat tijdens je reis, wordt alles altijd vergoed en geregeld. Het verschil met een andere verhuurder is soms een klein bedrag. Maar met de all-in formule komt ook een heel stuk rust omdat alles is geregeld.

Is autorijden in Jordanië veilig

Autorijden in Jordanië is veilig, maar het kan een beetje spannend zijn in Amman en net buiten de hoofdstad. Het verkeer is daar wat chaotischer en drukker dan we gewend zijn in Nederland. Blijf vooral kalm en geef waar nodig de lokale rijder voorrang. Buiten Amman zijn de wegen rustig en mensen rijden over het algemeen netjes. De verkeersregels in Jordanië zijn vergelijkbaar met die in Nederland, al houden de Jordaniërs zich er niet altijd even goed aan. Er wordt ook veel getoeterd, dit is voornamelijk een manier om te communiceren bij het passeren of als je ergens door kan rijden.

Mensen houden zich wel goed aan de snelheidslimieten in Jordanië vanwege de vele flitsers en politiecontroles. Tijdens onze 15 daagse reis zijn wij drie keer door de politie gestopt. Na een paar standaard vragen en een documenten controle mochten wij altijd probleemloos verder rijden. De snelheidslimieten in Jordanië zijn op open stukken weg gemiddeld 100 of 110 km/u, op hoofdwegen 90 km/u, en in de bebouwde kom 40 of 60 km/u.

Weg in Amman

Hoe zijn de wegen

De wegen in Jordanië zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Ze zijn breed, goed geasfalteerd en er is buiten Amman weinig verkeer. Let wel goed op drempels! Vaak hebben ze dezelfde kleur als de weg en zie je de drempels makkelijk over het hoofd. Kijk goed naar het gedrag van de andere auto’s op de weg. Rijden in het donker raden wij dan ook af. Er zijn drie belangrijke wegen die van noord naar zuid lopen: de Kings Highway 35, Highway 15 en Highway 65. Wij raden aan om via de Kings Highway naar het zuiden te rijden. Deze weg gaat dwars door de bergen van Jordanië en brengt je langs prachtige landschappen, kleine steden en dorpen. Highway 65 loopt langs de Dode Zee en door de woestijn. Dit is een mooie route om van het zuiden terug naar het noorden te rijden.

Tip: Bruine borden staan voor toeristische bezienswaardigheden. Dit maakt het navigeren een stuk makkelijker.

Weg in jordanie

Hoe kan je het beste navigeren in Jordanië

In de apps van Google Maps of Maps.me is het mogelijk om de landkaart van Jordanië offline te downloaden en kan je zonder datagebruik navigeren. Het vinden van en navigeren naar belangrijke locaties zoals tankstations of supermarkten wordt een stuk makkelijker. Ook kun je bezienswaardigheden en geboekte hotels vastpinnen op de kaart. Dan zijn ze makkelijk terug te vinden in je overzicht en rij je er zo naartoe. Omdat je offline navigeert ontvang je uiteraard niet de laatste informatie over verkeerssituaties. Let goed op de borden om te zien waar je wel en niet mag rijden.

De auto geeft je de meeste flexibiliteit om alles uit je bezoek aan Jordanië te halen. Ervaar de vrijheid en geniet van alle schoonheid die het land te bieden heeft.

Lees hier al onze artikelen over Jordanië

Onze laatste artikelen

Spiksplinternieuw van ons scherm naar die van jou