Alles over de Reykjavik City Card

Alles over de Reykjavik City Card

Laugavegur

De Reykjavik City Card is de officiële toeristenkaart van Reykjavik. Dit is de beste manier om de hoofdstad van IJsland te ontdekken. Met deze city card kan je gratis toegang krijgen bij de publieke musea en galerijen. Daarnaast krijg je ook kortingen bij verschillende restaurants en winkels in het centrum. Je kunt ook binnen Reykjavik gratis met het openbaar vervoer en kun je naar Videy Island met de pont. Hier lees je alles wat je wil weten over deze handige stadspas.

Waar koop je de Reykjavik City Card

Je kunt de Reykjavik City Card gemakkelijk vooraf online kopen. Je ontvangt een voucher waarmee je de kaart kan ophalen bij één van de musea die in onderstaand kopje worden benoemd. De stadspas heeft één variant met als enige verschil de tijdsduur waarvoor je de kaart wil.

Reykjavik

Waar kan je de kaart ophalen

Je kunt jouw digitale voucher inwisselen bij één van de volgende musea.

 • Reykjavík Art Museum Ásmundarsafn
 • Reykjavík Art Museum Hafnarhús
 • Reykjavík Art Museum Kjarvalsstaðir
 • Reykjavík City Museum Árbær Open Air Museum
 • Reykjavík City Museum Maritime Museum
 • Reykjavík City Museum Museum of Photography
 • Reykjavík City Museum The Settlement Exhibition

Het Reykjavik Art Museum en het Reykjavik City Museum zijn de twee grootste musea van Reykjavik, die beide meerdere locaties hebben met exposities. De openingstijden kunnen wisselen tijdens feestdagen en vakanties. Kijk goed op de site van het museum waar je wilt beginnen.
Reykjavik Art Museum openingstijden
Reykjavik City Museum openingstijden

Let op: Het nationaal museum en de nationale galerij hebben in de winter andere openingstijden en zijn op maandag gesloten. Kijk ook hier goed op de website van de musea.

Reykjavik

De voordelen van de Reykjavik City Card

De Reykjavik City Card is verkrijgbaar voor een duur van 24, 48 of 72 uur. Met de kaart krijg je verschillende voordelen die wij hieronder kort voor je opsommen. Bekijk hier de hele lijst van inbegrepen bezienswaardigheden. Daarnaast is de pas beschikbaar voor iedereen vanaf 18 jaar. Bekijk het kopje voorwaarden voor meer informatie.

 • Gratis toegang tot twaalf publieke musea.
 • Gratis busritten binnen Reykjavik.
 • Gratis naar Videy Island met de pont.
 • Gratis naar de geothermale baden in Reykjavík. Hier kun je bekijken welke dat zijn.
 • Gratis toegang tot het dierenpark.
 • Kortingen op verschillende restaurants en winkels in het centrum.

Videy Island

Wat kost de Reykjavik City Card

Met de City Card krijg je gratis entree bij veel musea. Ook de bus is gratis met deze kaart. Dit is perfect als je van plan bent om veel activiteiten in Reykjavik te doen. Deze stadspas is te gebruiken vanaf 18 jaar. Dat komt omdat de musea gratis te bezoeken zijn voor iedereen tot en met 17 jaar.

De Reykjavik City Card prijzen(2023):
24 uur geldig: 34 euro
48 uur geldig: 45 euro
72 uur geldig: 56 euro

Waarom de Reykjavik City Card

Je bespaart er een hoop geld mee. Stel dat je op een dag in 2023 het openlucht museum (€15,50) bezoekt, naar het dierenpark (€7,-) gaat en daarna het maritiem museum (€15,50) bekijkt. Dan ligt het bedrag ruim boven de €34,- voor een Reykjavik City Card van 24 uur. Dan is de busreis naar alles nog niet eens meegenomen. Je krijgt een hoop waar voor je geld. Je kunt in deze brochure kijken voor alle activiteiten en waar ze zijn. Wil je alle voordelen en kortingen inzien? Bekijk dan de Reykjavik City Card Voordelen Kaart.

Welke voorwaarden zijn er

Bij het inleveren van je voucher bij een museum krijg je er een fysieke kaart voor terug. Vanaf dat moment is de kaart geldig voor de gekozen duur van 24, 48 of 72 uur. Schrijf op de achterkant wanneer je hem hebt ingewisseld. Zo vergeet je nooit hoe lang je er nog gebruik van kan maken. Reis je met kinderen of ben je ouder 67 jaar, dan zitten er verschillende voorwaarden aan de kaart. Deze kun je ook hier nalezen.

 • Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar de musea.
 • Kinderen tot 18 jaar betalen wel voor het dierenpark en de zwembaden.
 • Kinderen tot 18 jaar reizen niet gratis met de bus.
 • Mensen van 67 jaar of ouder krijgen gratis toegang tot de zwembaden.
 • Mensen van 67 jaar of ouder krijgen 50% korting op de toegangsprijs voor The National Gallery, The National Museum en The Culture House.

Let op: Het gratis busvervoer geldt niet voor buslijn 55 van en naar het vliegveld, omdat deze buiten de stad rijdt. Hiervoor is een apart ticket nodig.

Reykjavik Art Museum

Het gebruik van de Reykjavik City Card biedt gemak en bespaart op kosten. Dit is een handig hulpmiddel om je stedentrip te plannen en het meeste uit je verblijf in deze prachtige stad in IJsland te halen.

Lees hier al onze artikelen over IJsland

Onze laatste artikelen

Spiksplinternieuw van ons scherm naar die van jou