Een auto huren in Bulgarije: Alles wat je moet weten

Een auto huren in Bulgarije: Alles wat je moet weten

Huurauto in Sofia

Een tocht maken door Bulgarije gaat het makkelijkst als je een auto huurt. Er ligt namelijk wel een openbaar vervoer netwerk, maar dat is niet heel gestroomlijnd en duurt vaak erg lang. Wij raden aan om te reizen met de auto, aangezien dit het meest efficiënt is. Wij huren onze auto altijd ruim van tevoren, zodat er altijd een auto beschikbaar is.

Een auto huren in Bulgarije

Zodra je een auto hebt gehuurd ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt in Bulgarije. Het prettige is dat je jouw eigen reis kunt bepalen. Wanneer je de bergen in wilt en wanneer je een stad wilt bezoeken. De beste manier om een auto te huren is vooraf via internet. In plaats van alle aanbieders af te zoeken, kun je het best via Sunny Cars boeken. Afhankelijk van de auto die je kiest, kun je voor €20,-  per dag klaar zijn! Via Sunny Cars zit een verzekering er al bij, die hoef je dus niet apart af te sluiten.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Bulgarije?

De minimumleeftijd ligt bij de meeste verhuurders rond de 21 jaar. Vaak moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Soms ook twee, afhankelijk van het soort auto dat je huurt. Dit verschilt wel per verhuurder, dus let hier goed op. De regel in Bulgarije zelf is dat je minimaal 18 jaar moet zijn om te mogen rijden. Tot en met 25 jaar wordt er soms een extra vergoeding gevraagd. Een maximum leeftijd is meestal ingesteld op 85 jaar.

Neem je creditcard mee

Om een auto te huren heb je bij bijna alle verhuurders een creditcard nodig. Deze staat vaak op naam van de hoofdbestuurder(s). Hier wordt de borg op gereserveerd. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte op je creditcard hebt, anders krijg je de auto waarschijnlijk niet mee. Er bestaat een mogelijkheid om zonder creditcard te huren bij Sunny Cars. Je kunt dan het filter “geen waarborg” kiezen. Je krijgt dan alle auto’s te zien die je zonder creditcard kunt huren. Na het huren krijg je een link die je minimaal 48 uur van tevoren dient in te vullen. Sunny Cars staat dan garant voor de borg.

Road by a Dam Bulgaria

Heb je een internationaal rijbewijs nodig

In Bulgarije is geen internationaal rijbewijs nodig. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Bulgarije.

Laat je geen extra verzekering aanpraten

Via Sunny Cars ben je compleet verzekerd. Je hebt dus geen extra verzekering nodig. Als ze dit aanbieden bij een lokaal verhuurbedrijf, hoef je deze dus niet ter plekke af te sluiten. De verzekering van Sunny Cars zorgt ervoor dat alles is gedekt, zelfs het eigen risico in geval van schade.

Weg in de bergen

Is autorijden in Bulgarije veilig

De bestuurders in Bulgarije zijn over het algemeen zeer beschaafd. Ze rijden er niet agressiever of gevaarlijker dan in Nederland. Daarnaast is het verstandig om niet na zonsondergang te gaan rijden. In het donker is het moeilijk te zien waar de gaten in de weg zitten.

De regels zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland. Een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden zijn:

  • Je moet altijd met de lichten aan rijden
  • Kinderen tot 12 jaar mogen enkel op de achterbank
  • Autogordels zijn zowel voor als achter verplicht
  • Eten, drinken en roken achter het stuur is niet toegestaan
  • In de winter zijn op sommige plekken sneeuwkettingen verplicht
  • Op de grote wegen is een vignet verplicht: www.bgtoll.bg.

Weg in Bulgarije

Hoe zijn de wegen

De wegen kunnen in erg slechte staat verkeren. Kijk dus goed voor je en naar wat andere bestuurders doen. Er kunnen grote scheuren of gaten in de weg zitten. Ze zijn in Bulgarije constant aan het werk om dit te verbeteren, dus als je mazzel hebt is de weg net gedaan.

Snelheidslimieten

  • Binnen de bebouwde kom mag je 30 of 50 km/u.
  • Op de hoofdwegen/provinciale wegen mag je 90 km/u.
  • Op de snelwegen mag je 120 of 140 km/u.

Tip: Kijk goed naar de borden langs de weg en hoe de mensen om je heen rijden. Dit geeft een goede indicatie van snelheid, mocht je niet weten hoe hard je mag rijden.

Auto's in Bulgarije

Hoe kan je het beste navigeren in Bulgarije

Via Google Maps of Maps.me kun je in dit land prima navigeren. We raden aan deze altijd aan te zetten, aangezien het Bulgaars een Cyrillisch schrift is, wat voor de meeste mensen lastig te snappen is. Dit geldt ook voor de borden in het land, deze zijn ook in het Bulgaars. Hierdoor kun je het beste de navigatie altijd aan hebben. Dit kan online, maar je kunt ook de mappen offline downloaden.

Een auto huren in Bulgarije is de makkelijkste manier om het land te verkennen. Pas wel op met wanneer je rijdt en hou je netjes aan de regels. Dan kun je op de beste manier genieten van Bulgarije en jouw mooie huurauto.

Lees hier al onze artikelen over Bulgarije

Onze laatste artikelen

Spiksplinternieuw van ons scherm naar die van jou